Uman’a roketli saldırı: 9 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı biliniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugün, sabahın erken saatlerinde, bir hava alarmı dalgası Ukrayna’yı kasıp kavurdu. Daha sonra roketlerin Uman ve Dnipro’da bir apartmanada çarptığı öğrenildi. Hava savunma sistemi Kiev üzerinde çalıştı ve 11 füzeyi düşürdü.

Uman’a yapılan roket saldırısı bir apartmana isabet etti. Rus füze saldırısı sonucu 9 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Igor KlimenkoArama ve kurtarma operasyonları devam ediyor” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy ise Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Cuma sabahı 23 düşman seyir füzesinden 21’ini ve 2 İHA’yı düşürdüğünü bildirdi.

Güncelleme : 13,50

Rusya, Ukrayna’da aralarında başkent Kiev’in de bulunduğu birçok kente sabahın erken saatlerinde hava saldırıları düzenledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy saldırılarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zelenskiy, Uman’da sivillerin yaşadığı 10 binanın hasar gördüğünü belirterek bu saldırıların Rusya’nın durdurulması için daha fazla uluslararası çaba harcanması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Uman kentinde yerel yetkililer, bazı binalara füzelerin isabet etmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü, dokuz yaralının da hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Güncelleme : 15,25

Uman’da kurtarma ekipleri enkaz altından iki ceset daha çıkardı, Rus füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 17 kişiye yükseldi.

Cherkasy Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Igor Taburets Telegram kanalından yaptığı açıklama şöyle.

Taburets “Kurtarma ekipleri enkazdan iki ceset daha çıkardı, Şimdiye kadar Rus füze saldırısında hayatını kaybeden sivil sayısı 17 kişiye yükseldi. Kurtarma operasyonu devam ediyor. Tüm Çerkes bölgesi için korkunç bir trajedi . Bölgede üç günlük yas ilan ediyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com