Savaş sebebiyle 7 milyon Ukraynalı yurtdışında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa'daki Ukraynalı mülteci sayısı rekor kırarak 5 milyonu aştı

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada milletvekili ve Ekonomik Kalkınma Komitesi üyesi Boris Prihodko şu anda savaş sebebiyle çoğunluğu kadın 7 milyon Ukraynalının yurtdışında olduğunu belirtti.

Prihodko “Şu anda savaş nedeniyle 7 milyon Ukraynalı yurtdışında. Bunların çoğu kadın. Bunların %70’i yüksek eğitimli. Halkın temsilcileri olarak bizim görevimiz onları evlerine geri döndürmek, yüksek bir yaşam standardı sağlamak, herkese iş, çalışma ve sosyal haklar vermek” dedi.

Ekonominin toparlanması ve daha fazla gelişmesi için Ukrayna’nın önümüzdeki 10 yıl için 750 milyar dolara ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ekonomik Kalkınma Komitesi, “Ukrayna’yı savaşın sonuçlarından kurtarma Planı” nın ele alındığı bir toplantı düzenledi. Temel unsurları ise AB’ye entegrasyon ile AB ve G7 pazarlarına erişim, ulusal güvenlik, makro-finansal istikrar, iş için elverişli bir ortam, güçlü beşeri sermaye, öncelikli sektörlerin dönüşümü, verimli altyapı şeklinde oldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com