Ukrhidroenergo ve Türk Doğuş Grubu işbirliği konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrhidroenergo ile Doğuş Grubu, hidroelektrik santrallerinin inşasında işbirliğine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı.

Ukrhidroenergo tarafından bildirildiğine göre Ukrhidroenergo’nun genel müdürü Igor Syrota ile Türk şirketi Doğuş İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Hüsnü Akhan arasında 11 Ağustos’ta İstanbul’da görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

Ukrhidroenergo, “Müzakereler sonucunda Ukrayna ve Türk tarafları, Ukrayna’da hidroelektrik santrallerinin inşasında işbirliğine ilişkin bir muhtıra imzaladı.” diye açıklama yaptı.

Toplantının açılışını yapan Akhan, Doğuş Grubu’nun 8 sektörde 300’e yakın şirketi bünyesinde barındırdığını ve Ukrayna’da 18 yıldır altyapı projeleri uyguladığını belirtti. Türk halkının bu haksız savaşta Ukrayna’nın zaferini dört gözle beklediğini de ekleyerek, şirketin, başta hidroelektrik olmak üzere Ukrayna altyapısının yeniden inşasında aktif rol almaya hazır olduğunu vurguladı.

Doğuş Grubu’nda 8 sektörde 300’e yakın şirket bulunmaktadır. Holding şirketleri 18 yıldır Ukrayna’da faaliyet göstermektedir.

1 Ağustos itibarıyla Ukrayna’da 36 adet devlet hidroelektrik santrali onarıma alındı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com