Ukrayna’nın ilk F-16 savaş uçakları Romanya’ya ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO generali, Ukrayna'ya F-16 ve uzun menzilli füzelerin sağlanmasını destekliyor

Hollanda’dan Ukrayna’ya gönderilen ilk F-16 uçakları Romanya topraklarına ulaştı: Ukraynalı pilotların eğitimi başlayacak.

Salı günü Amsterdam ilk 5 uçağı teslim etti. The Guardian’ın haberine göre Hollanda, askeri tatbikatlara yönelik ortak girişimin bir parçası olarak Romanya’ya toplamda 12 ila 18 adet F-16 savaş uçağı teslim edecek.

Bu Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Hollanda ayrıca Ukrayna’ya doğrudan savaşta kullanılmak üzere F-16 savaş uçakları tedarik etme sözü verdi. Daha önce benzer bir duyuru Danimarka, Norveç ve Belçika hükümetleri tarafından da yapılmıştı.

Ukrayna’nın F-16 eğitim merkezi Romanya’da faaliyet gösterecek

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, 10 Ekim’de Bükreş’e yaptığı ziyarette, Romanya topraklarında Ukraynalı F-16 savaş pilotları için bir eğitim merkezi kurulacağını duyurdu. Zelenskiy, bu son derece önemli kararı Romanya lideri Klaus Iohannis ile görüştüğünü açıklamıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com