Ukrayna, Rus savaş esirlerini tutmak için yeni bir kamp açıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Yaşamak istiyorum” devlet projesi, çok sayıda Rus savaş esiri sebebiyle Ukrayna’nın yakın gelecekte savaş esirleri için yeni bir kamp açılacağını bildirdi.

Projenin Telegram kanalındaki mesajda savaş esirlerinin sayısındaki artışın “aynı zamanda cephedeki durumla, Rus askerlerinin motivasyonunun bozulmasıyla ve savaş esirlerinin değişiminin Rus tarafı tarafından engellenmesiyle de ilgili olduğu” belirtiliyor.

Zahid-1 kampında olduğu gibi yeni kamptaki koşulların da uluslararası insancıl hukukun tüm gereklerini karşılayacağı vurgulanarak “Rus ordusuna tıbbi bakım, günde üç öğün yemek, akrabalarla temas ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi temsilcilerine sürekli erişim sağlanacak. Kampın kendisi, Cenevre Sözleşmelerinde öngörüldüğü gibi, cepheye çok uzak noktada iç tarafta yer alıyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’ndan farklı olarak uluslararası insani normlara bağlı kaldığı da vurgulanarak “Örneğin Rus tarafı, Ukrayna ordusunu mahkumlarla birlikte sıradan hapishanelerde ve ıslah kolonilerinde, bazen insanlık dışı koşullarda, onların savaş esiri statüsüne saygı göstermeden ve aslında tanımadan tutuyor.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com