Ukrayna’nın dörtte birinden fazlası mayınlarla kaplı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İşgalden arındırılmış Herson bölgesinde toprakların yüzde 15'i mayınlardan arındırıldı

Rusya’nın geniş çaplı işgali sebebiyle Ukrayna, dünyada en fazla mayın döşenen ülkelerden biri haline geldi.

Devlet Acil Durum Servisi’nin basın servisi tarafından verilen bilgiye göre yaklaşık 156 bin kilometrekare alanla Ukrayna toprakları, Rus terörünün bir sonucu olan mayın sebebiyle artık potansiyel olarak tehlikelidir.

Ukrayna’nın mayınlı alanının toplam alanının yaklaşık yüzde 26’sı kadar olduğu ve bu oranın dünyadaki diğer bazı ülkelerin yüzölçümüne eşit olduğu kaydedildi. Bu miktar İsviçre topraklarının dört katı ve İtalya veya Almanya’nın yarısı kadardır.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Devlet Acil Durum Servisi yaptığı açıklamada, “Her gün hem istihkamcılar hem de çocuklar ve yaşlılar dahil siviller, bir terör devletinin bıraktığı patlayıcılar sebebiyle öldürülüyor ve yaralanıyor.” dedi.

İnsanların güvenliğini korumak için Ukrayna’da toprakların büyük çapta mayınlardan arındırılması devam ediyor.

Ocak ayında Sky News, Ukrayna’nın dünyada en çok mayın döşenen ülke olarak kabul edildiğini yazmıştı. Bir tahmine göre Ukrayna topraklarının yüzde 40’ından fazlası mayınlarla kaplı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com