Ukraynalı mühendisler WarDog keşif dronunu geliştirdiler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail Fedorov

Ukraynalı mühendisler zorlu arazide ve düşman elektronik savaşı etkisi altında keşif yapabilen WarDog keşif dronunu geliştirdi.

Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail Fedorov tarafından yapılan açıklamada WarDog sisteminin, otonom, yarı otonom ve manuel uçuş modlarının yanı sıra GPS sinyali bastırıldığında bile keşif yapabildiğini belirtiliyor. Ayrıca dron, iletişimle 10 km’ye kadar, otopilot modunda ise 30 km’ye kadar gidebilirken, havada 60 dakikaya kadar görev yapabiliyor. Drone’un hızı 12–15 m/s’dir.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

WarDog halihazırda “Army of Drones” projesi çerçevesinde aktif olarak kullanılıyor. Zaporoje ve Harkov yönlerinde muharebe görevlerini başarıyla yerine getiriyor. WarDog ayrıca Kramatorsk yakınlarında da test edildi. GPS sinyalini 50 m’den daha yüksek bir irtifada bastırmada başarılı olduğu vurgulandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com