Rusya neden Ukrayna’yı Moskova bölgesindeki bir terör saldırısına dahil etmeye çalışıyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus rejimi, Ukrayna’yı Moskova bölgesindeki terör saldırısına karışmakla suçlamaya çalışıyor. Kremlin’in propagandası, terör saldırısını Ukraynalıları korkutmak için kullanıyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi mesajında Rus propaganda kaynaklarının, bundan böyle “Rus ordusunun meşru hedefinin” sadece “karar alma merkezleri” değil, aynı zamanda tüm Ukrayna makamları, ulaşım ve iletişim altyapısı, Ukrayna medyası vb. olduğu yönünde mesajlar yaydığını belirtti.

Kamuya açık propaganda sayfaları, sözde “kendi hayatlarını riske atmamak” için Ukraynalılara bu işletmelerin hiçbirinde çalışmama çağrısı yapan “tavsiyeler” dağıtıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin belirttiği gibi, Ruslar Crocus Belediye Binası alışveriş merkezindeki terör saldırısını sözde “korku propagandası” yapmak ve Ukraynalılar arasında panik yaymak için kullanıyor.

Mesajda “Düşman, ülke liderlerini müzakereye ikna etmek için korkmuş vatandaşlara güveniyor, bu da saldırgana yeni bir saldırıya hazırlanmak için zaman kazandıracak. Düşman propagandasına boyun eğmeyin, yalnızca doğrulanmış bilgi kaynaklarına güvenin” denildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com