Ukraynalılara ellerindeki nakit grivnayı Polonya zlotisi ile değiştirme fırsatı veriliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Polonya merkez bankaları, Polonya’daki Ukraynalıların ellerinde bulunan nakit grivnayı Polonya’nın para birimi zloti ile değiştirmesine izin verecek bir anlaşma imzaladılar. Döviz kuru resmi oranlara çok yakın olacak.

NBU’nun web sitesinde bildirildiğine (link:https://bank.gov.ua/ua/news/all/ukrayintsi-zmojut-obminyati-gotivkovu-grivnyu-u-polskih-bankah) göre anlaşma 25 Mart’ta yürürlüğe girecek ve bu tarihten itibaren Ukraynalılar, Grivna’yı Polonya zlotisi ile nakit olarak değiştirmek için Polonya’daki bankaların şubelerine başvurabilecekler. Belirtildiği üzere, döviz kuru resmi olana mümkün olduğunca yakın olacaktır.

Ukrayna vatandaşları kişi başına toplam 10,000 UAH’ı nakit olarak değiştirebilecek olup, 100, 200, 500 ve 1,000 UAH değerindeki banknotlar kabul edilecektir.

Ukrayna’da araç içi video kayıt cihazı kullanımına yasak getirildi

Ukraynalılara yardım etmek için, Ukrayna Ulusal Bankası, Polonya merkez bankasından 10 milyar UAH’a kadar nakit UAH almaya hazır.

Unutulmamalıdır ki, Ukraynalı mültecilerin Polonya’ya yoğun akışı nedeniyle, Ukraynalılar ellerindeki grivnayı yerel para birimine çevirmede sorun yaşadılar. Birçok döviz bürosu ve banka, aşırı miktarda para ve döviz kuru değerindeki düşüş beklentisindeki endişeler ßebebiyle grivnayı değiştirme konusunda isteksiz davrandılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com