Ukrayna’da karantina bölgeleri güncellendi: Çernovtsi de kırmızıya alındı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da salgın bölgelerin listesi koronavirüsün yayılması dikkate alınarak yeniden güncellendi. İki yer “kırmızı” bölgede, sekiz yer de “turuncu” bölgeye atandı.

Ukrayna Şehirleri

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde belirtildiğine göre Ivano-Frankivsk’in zaten bulunduğu “kırmızı” bölgeye Çernovtsi bölgesi de eklendi. Bu bölgelerde hastaneye yatış oranlarının belirlenen sınırları aştığı bildirildi.

Özellikle, Çernovtsi Bölgesel Devlet İdaresi’nin web sitesinde bildirildiği üzere, COVID -19 ile kötüleşen durum nedeniyle Bukovina’da karantina kısıtlamaları güçlendiriliyor. 27 Şubat’tan 9 Mart’a kadar bölgede kısıtlamalar sertleştirildi.

Çernovtsi Bölge Devlet İdaresi başkan yardımcısı Bogdan Kovalyuk “Bugün bölgede rekor sayıda yeni koronavirüs vakası kaydedildi: 638. COVID -19’un hızlı yayılmasını durdurmak için karantina kısıtlamalarını güçlendirmeliyiz.” dedi.

Vinnitsa, Donetsk, Jitomir, Transkarpatya, Zaporoje, Kiev, Lugansk ve Ternopil bölgeleri “turuncu” bölgeye dahil edildi.

Kiev şehri, Volin, Dnepropetrovsk, Kirovograd, Lviv, Nikolayev, Odessa, Poltava, Rivne, Sumi, Harkov, Herson, Hmelnitskiy, Çerkasi ve Çernigov bölgeleri ise “sarı” bölgedeler.

Ukrayna’da henüz “yeşil” bölge bulunmamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com