Ukraynada Seçimler Kızışıyor: Timoşenko Poreşenko’yu Yolsuzlukla Suçladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Timoşenko, ordudaki malzeme tedariklerinde suistimallerle alakalı belgeleri incelenmesi için meclise sundu.

İnterfax ajansının haberine göre, VO Batkivshchyna partisi lideri Yulia Timoşenko, savunma sanayii alımlarında suistimalleri soruşturmak için geçici bir soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin taslak kararla alakalı imza topladı.

Timoşenko gazetecilere verdiği demeçte: “Öcelikle ordumuz için gerekli olan her ihtiyacın temininde cumhurbaşkanının yolsuzluğuyla ilgili geçici bir soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin imza toplamaya başlıyoruz. Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun görevden alınma prosedürüne ilişkin taslak karar için milletvekillerinin imzalarını almaya başlıyoruz.”

Bir politikacı şu anda Ukrayna’da görevden alma yasası bulunmadığını, ancak Ukrayna Anayasası hükümlerinin görevden alma prosedürünü uygulamak için yeterli olduğunu açıkladı.

Batkivshchyna’nın liderine göre, gazetecilerin kamuoyuna açıkladığı Ukrayna askeri teçhizatı alımında Rusya Federasyonu’ndan yedek parça teminindeki suistimaller hakkında sunulanlar buzdağının sadece görünen bir kısmı. YuliaTimoşenko ayrıca yalnızca gazetecilik araştırması ile yayınlanan olayların değil, ordudaki alımlardaki diğer suistimallerin de dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com