Ukrayna’da “Z” ve “V” harfli plakalar yasaklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da "Z" ve "V" harfli plakalar yasaklandı

Ukrayna hükümeti, Rusya’nın totaliter Ukrayna’yı tam kapsamlı işgaliyle ilgili sembolleri içeren araç plakalarını yasakladı.

Bakanlar Kurulu, Ukrayna’da “Z” ve “V” harfli bireysel plakaların siparişini ve üretimini , işgalcilerin sembollerini andırdığı için yasakladı.

Artık mevzuata göre “Z” ve “V” harfleri yasak. Bu harflerin ayrı ayrı kullanılması, ayrıca Kiril alfabesiyle yazılan kelimelerde “З”, “С”, “В”, “Ф”yerine kullanılması da yasaktır. Bu yasak, totaliter komünist rejim, Nasyonal Sosyalist (Nazi) totaliter rejim sembolleri olan yazılar ve ikonlar için de geçerlidir.”

Rus sembollerini yasaklamak

Mayıs 2022’de Verkhovna Rada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin önerileriyle “Z” ve “V” sembollerini yasaklayan bir yasa çıkardı.

Ukrayna’daki Rus Nazi totaliter rejiminin askeri işgalinin sembollerinin kamu derneklerinin sembollerinde kullanılmasına da bir yasak getirildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com