Gürcistan, Saakaşvili’nin atanması sonrası büyükelçisini istişareler için geri çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gürcistan, Ukrayna Büyükelçisi Teymur Şaraşenidze’yi, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Ulusal Reform Konseyi İcra Komitesi başkanı olarak ataması üzerine istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdı.

Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani tarafından yapılan açıklamada “Bu, ikili ilişkilerde belirli sorunların ortaya çıktığını gösteren diplomatik ilişkilerde yaygın bir uygulamadır, bu nedenle gelecekteki adımları belirlemek için büyükelçiye danışmak gerekir.”

Dışişleri Bakanı, Gürcistan’ın Ukrayna ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi veya stratejik ortaklığın gözden geçirilmesi konusunu düşünmediğini vurguladı.

Zalkaliani, “Aynı zamanda bizim görüşümüze göre Gürcistan’ın Ukrayna’nın stratejik ortağı olarak konumu göz önünde bulunduruldu. Ancak Gürcü yargısı tarafından mahkum edilen ve aranan bir kişinin atanması soruları gündeme getirdi.”

7 Mayıs’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Gürcistan’ın eski cumhurbaşkanı Saakaşvili’yi Ulusal Reform Konseyi İcra Komitesi Başkanı olarak atadı.

Daha önce Gürcistan’ın Ukrayna büyükelçisi Gürcistan’ın Saakaşvili’nin göreve atanmasını “düşmanca” olarak değerlendirebileceğini ve stratejik bir ortak için kabul edilemez bir adım olarak değerlendirdi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com