Ukrayna’da Mobil Numara Taşıma 1 Mayıs 2019 Başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

 

Ukraynalı en büyük mobil operatörlerden üçü de, telefon numaralarının bir operatörden diğer operatöre tam koruma (kod dahil) ile aktarılmasını sağlayacak olan hizmetin 1 Mayıs 2019’da başlayacağını doğruladı.

Finance.ua‘nın haberine göre, numara taşıma ile ilgili bilgiler Kyivstar, Lifecell ve Vodafone’un web sitelerinde verilmeye başlandı. İşletmecilere göre, isteyen aboneler 2019 yılının  Mayıs ayında, cep telefonu numarası ile birlikte kodu da dahil olarak tüm numarayı değiştirmeden başka bir operatörün hizmetine geçebilecektir.

Lifecell tarafından yapılan açıklamada “ Numara Taşıma Hizmeti iş ve kişisel bağlantılarınızı korumanıza olanak tanıyacaktır. Çünkü uzun yıllar abonenin numarasını bilen kişiler onunla aynı numara üzerinden teması sürdürebilecektir.” Faturasız iletişim hizmetlerini kullanan ve numarasını başka operatöre taşımak isteyen abonelerin, bir kimlik belgesi ile numarayı transfer etmek istedikleri operatöre başvurması gerekmektedir.

Ayrıca, operatörler, abone servis merkezlerini ziyaret etmeden online kayıt yapma olanağına da sahip olacaklar.

Operatörler, numarası taşınan müşterileri için bağlantıdan önce bir sesli mesajın ekleneceğini, böylelikle arayan kişinin başka bir operatörün numarasını aradığını anlayacağını da belirtmişlerdir.

Hizmetin maliyetinin henüz belirlenmemiş olup, ancak hizmetin ücretsiz olacağı beklenmektedir..

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com