Ukrayna’da kripto para ile yasal olarak ödeme yapmak mümkün olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna kripto para birimini yasallaştırmaya hazırlanıyor, ilgili yasa tasarısı ikinci okuma için Verkhovna Rada’da hazırlanıyor.

IT Geliştirmeden Sorumlu Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Aleksander Bornyakov, MinFin ile yaptığı röportajda Dijital Sanayi Bakanlığı’nın yasa taslağı, kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olmadığını, ancak satın alma işlemlerine izin verildiğini açıkça belirtmektedir.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı yeni bir koronavirüs dalgasına hazırlanıyor: Üç senaryo mümkün

Bakan yardımcısı “Bugün Ukrayna’daki mevzuat da dolar cinsinden ödemeye izin vermiyor, ancak bir dolar kartıyla satın alımlar için güvenli bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yaparken, anında para birimi dönüştürme gerçekleşir. “Sanal varlıklar hakkında” yasa tasarısı, şirketlerin yapabileceklerini varsayar. Bu tür dönüşümler için hizmet sağlanır. Kripto para birimlerinde de ancak bir aracı aracılığıyla çözülecek.” dedi.

Aynı zamanda kripto para birimini kullanan insan sayısı ve işlem hacmindeki artışla birlikte işlem maliyetlerinin azalacağına inanıyor.

Bakan yardımcısı, “Elbette bir miktar komisyon kalacak, ancak büyük olasılıkla banka kartlarıyla ödeme yaparken ödenenden daha az olacak. Komisyonların %1’den az olmasını bekliyorum.” dedi.

Ukrayna’nın uluslararası rezervleri Temmuz ayında %2.1 artarak 28.95 milyar dolara ulaştı

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com