Ukrayna Sağlık Bakanlığı yeni bir koronavirüs dalgasına hazırlanıyor: Üç senaryo mümkün

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanlığı, yeni bir koronavirüs salgını dalgasının seyri için çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor: iyimser, karamsar ve ılımlı.

işletmelere maske cezası

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko tarafından Ukrayna 24 yayınında “Bugün koronavirüs hastalığına kayıtlı vaka sayısının arttığını görüyoruz, hastaneye kaldırılanların sayısında bir artış görüyoruz, ancak şu ana kadar bir salgın görmüyoruz, sadece kademeli bir artış var.” dedi.

Salgının mevcut dinamiklerini geçen yılın yaz aylarındaki durumla karşılaştıran Lyaşko “Şimdi neredeyse aynı, ancak delta suşunun yayılması nedeniyle 2020’de olduğu gibi Ekim-Kasım aylarında değil, yeni bir salgın her zaman ortaya çıkabilir.” dedi.

Kiev’in tüm bölgelerinde yaya geçitleri yeni güvenlik adalarıyla donatılıyor

Bakan, üç gün içinde COVID-19 enfeksiyon sayısının 100 vakadan 10.000’e yükseldiği Hollanda örneğini göstererek “Bu dalganın akışı ve gelecekte COVID-19 hastalarının hastaneye yatırılması için ayrılması gereken yatak sayısı, oksijenli yatak sayısı ve kaç yatak olması gerektiği konusunda iyimser, karamsar ve ılımlı senaryolara sahibiz.” dedi.

Lyaşko, Sağlık Bakanlığı’nın farklı senaryolar için beklediği vaka sayısını belirtmedi ancak dakikada altı litre oksijen akışı sağlayacak yatakların hazırlandığını söyledi.

Lyaşko’ya göre, Ukrayna, hastaneye yatış için herhangi bir kriter olmadığında, ayakta tedavi aşamasında hastalığın seyrini tedavi edecek veya hafifletecek 15.000 oksijen yoğunlaştırıcı satın aldıklarını belirtti. Bu oksijen yoğunlaştırıcıların aile hekimleri tarafından kullanılacağın belirterek “Ayrıca ABD’den iki üreticişirket ile Ukrayna’ya COVID-19 tedavisi için yenilikçi ilaçlar tedarik etme konusunda anlaştık. Bunlar, şu anda klinik denemelerin üçüncü aşamasında olan doğrudan etkili ilaçlar.” diye ekledi.

Yangınların etkisine rağmen Türkiye’ye Ukrayna’dan turist akışı azalmadı

Aynı yayında Lyaşko, koronavirüse yakalanan kişilerin iyileştikten hemen sonra aşılanabileceğini , altı ay beklemeye gerek olmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com