Ukrayna’nın uluslararası rezervleri Temmuz ayında %2.1 artarak 28.95 milyar dolara ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası’nın önverilerine göre, 1 Ağustos 2021 itibariyle Ukrayna’nın uluslararası rezervleri, 28 milyar 951 milyon (eşdeğeri) olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası tarafından yayınlanan mesajda “1 Ağustos 2021 itibariyle, Ukrayna’nın uluslararası rezervleri, ön verilere göre, 28.951 milyar dolar (eşdeğeri) olarak gerçekleşti. Temmuz ayında, her şeyden önce, Eurobond eklemeleri ve hükümet ve merkez bankası tarafından bankalararası döviz piyasasında döviz alımı sebebiyle % 2.1 arttı.” denildi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’da 5G’nin lansmanını altı ay erteledi

Merkez Bankası’nın da belirttiği gibi, Temmuz ayında rezervlerin dinamikleri devlet borç yönetimi operasyonlarından etkilendi: devlet ve devlet garantili döviz borcunun ödenmesi ve geri ödenmesi için yapılan toplam ödeme hacmi 416.9 milyon dolar (eşdeğeri) olarak gerçekleşti.

Aynı zamanda, Temmuz ayında hükümet lehine döviz gelirleri 665.8 milyon dolar (eşdeğeri) olarak gerçekleşti.

1 Ağustos 2021 itibariyle, uluslararası rezervlerin hacmi 4.1 aylık gelecekteki ithalatı kapsamaktadır. Bu miktar Ukrayna’nın yükümlülüklerini, hükümetin ve NBU’nun mevcut operasyonlarını yerine getirmek için yeterlidir.

Ukrayna, yasadışı göçmenleri gizli bölmelerde ülkeye sokan organizatörü gözaltına aldı

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com