Ukrayna’da işverenler artık askere alınan çalışanlara maaş ödemek zorunda değil

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
maaş aşgari ücret

Ukrayna’daki işverenler artık seferberlik sebebiyle askerlik hizmetine çağrılan çalışanlara aylık ortalama maaşlarını ödemek zorunda kalmayacak. İşveren sadece askerlik sonrası aynı pozisyonda devam etmesini sağlayacak.

Ekonomi Bakanlığı’nın yürürlüğe giren 2352-IX sayılı “Ukrayna’nın Çalışma İlişkilerini Optimize Etmeye İlişkin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair” kanununda yapılan düzenleme ile işyeri maaş ödemeyecek ancak değişiklik yapıldıktan sonra askere çağrılan personeli için işyerinde pozisyonunu tutmaya devam edecek.

AB, Azerbaycan ile 2027 yılına kadar Avrupa’ya gaz arzını ikiye katlayacak

Bakanlık tarafından yapılan yorumda “Kanun nihai ve geçici hükümlerinin, kanunun çalışanlar için yürürlüğe girdiği tarihten itibaren İş Kanunu’nun 119. maddesinin üçüncü bölümünde yer alan normun uygulanmasına ilişkin ayrıntıları tanımlamadığı gerçeğinden hareketle, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce askerlik hizmeti için çağrılanlar (kabul edilenler), kanaatimizce, sadece iş yerini (pozisyonunu) açık tutmalıdır.” denildi.

Ayrıca yorumda, askerlik hizmeti için harcanan sürenin “yıllık temel izin hakkı veren hizmet süresinden sayılmaz” vurgusu yapılmaktadır.

Güncel gelişmeleri takip etmek için https://t.me/ukrhaber adresine tıklayınız…

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com