Ukrayna’da Büyük Çaplı Özelleştirmenin Önü Açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

 

Yargıtay kararında belirtildiğine göre, Yargıtay, Devlet Mülkiyet Fonu’nun ilk derece mahkemelerinin kararlarına karşı itirazını değerlendirdi ve 6 büyük devlet şirketinin özelleştirmesi için yatırım danışmanlarının atanması süreci için konulan engeli kaldırdı.

Finance.ua’nın haberine göre, İlk derece mahkemelerinin, büyük ölçekli özelleştirme için yatırım danışmanlarının atanmasını engelleme gerekçelerini hatalı bir yasal değerlendirme olarak verdikleri belirtildi. Yatırım danışmanlarının atanması, büyük ölçekli özelleştirme sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğu belirtildi.

Böylece, Yargıtay Yüksek Mahkemesi ilk tedbiri aştı ve yatırımcıların atanmasına izin verdi; bu, devlete ait 6 işletmenin özelleştirme sürecine devam etmek anlamına geliyor. Özellikle, Odessa Liman Tesisi, kömür şirketi Krasnolimanskaya, President Otel, Idara, Electrotyazhmash ve Birleşik Maden ve Kimya Şirketi gibi şirketlerin özelleştirilmeleri.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com