Ukrayna, Türk savaş kontrol kompleksi ADVENT aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’ya da ihraç edilen ADVENT sistemi, gemiler, uçaklar, kara araçları veya denizaltılar gibi askeri teçhizat ve araçları aynı anda kullanırken hızlı bir şekilde çalışmasına izin vermektedir. Büyük olasılıkla, Ukrayna Donanması için inşa edilen Ada korvetine kurulacak.

TurkDef tarafından yayınlanan habere göre Türk şirketi HAVELSAN’ın tasarımı olan Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi ( ADVENT) Ukrayna’ya da ihraç edildi.

ADVENT, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş olup, TCG KINALIADA’ya entegre edilmiştir. Ayrıca TCG BURGAZADA, TCG ANADOLU, Denizde İkmal ve Muhabere Destek Gemisi, Test ve Eğitim Gemisi, BURAK Sınıfı Korvet, Barbaros Sınıfı ve İ-Sınıfı Fırkateyn platformlarında da (Savaş Yönetim Sistemi) SYS olarak ADVENT kullanılacaktır. Ayrıca Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin Türkiye’den tedarik edeceği 4 adet fırkateyn üzerinde de ADVENT SYS olacaktır.

Blinken ve Çavuşoğlu, Ukrayna’ya dair ABD-Türkiye koordinasyonunu görüştü

HAVELSAN’ın, yeni yıl için hazırladığı videoda muharebe kontrol sisteminin teslim edildiği de duyuruldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com