Ukrayna ve Türkiye’nin askeri istihbaratları işbirliğini derinleştirme konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti askeri istihbarat servislerinin liderleri işbirliğini derinleştirme konusunda anlaştılar.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü tarafından Facebook’ta yapılan açıklamada “Askeri istihbarat başkanı Tuğgeneral Kirill Budanov, Türkiye Cumhuriyeti’ni ziyaret ederek Türk mevkidaşı Korgeneral Rafet Dalkıran ile görüştü.” denildi.

Askeri istihbarat servislerinin liderlerinin, dünyadaki, Karadeniz bölgesindeki ve Ukrayna çevresindeki güvenlik durumundaki eğilimlerin ele aldığı kaydedildi. Görüşmelerde ayrıca her iki ülkenin ulusal güvenliğine yönelik mevcut ve gelecekteki tehditler, sebepleri, tırmanma riskleri ve olası etkisizleştirme önlemleri de değerlendirildi.

Polislerden tepki! Ukrayna’da polisler toplu halde istifa mı ediyor?

Görüşmede, Ukrayna ve Türk askeri istihbarat servisleri arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi ve yoğunlaştırılması konusunda anlaşmaya varıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com