Blinken ve Çavuşoğlu, Ukrayna’ya dair ABD-Türkiye koordinasyonunu görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında Pazartesi günü yapılan telefon görüşmesinde Rusya ile Ukrayna arasındaki artan gerilim tehdidi üzerine Washington ve Ankara arasında işbirliğinin görüşüldüğü belirtildi.

Türkiye, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını Mart 2022’nin sonuna kadar uzattı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Bakan Blinken ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’daki gerilimi tırmandırma tehdidine ilişkin koordinasyonun sürdürülmesinin önemini tartıştı. Ayrıca Somali yarımadası yakınlarındaki Afrika Boynuzu; Türkiye’nin Ermenistan ile normalleşme sürecini ilerletmek üzere özel elçi ataması ve ikili işbirliğini derinleştirme; NATO müttefikleri olarak karşılıklı endişe alanları üzerindeki konuları ele aldılar.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com