Türkiye, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını Mart 2022’nin sonuna kadar uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını Mart 2022'nin sonuna kadar uzattı

Türk makamları, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını 31 Mart 2022’ye kadar uzattı. 30 Aralık 2021 tarihli NOTAM’a göre, yolcuların Türkiye’ye giriş yapabilmeleri için negatif test sonucu, aşı sertifikası veya COVID-19’dan iyileştiğine dair kanıt sunmaları gerekmektedir. Diğer detaylar:

Bir kişi tam doz aşı olmuşsa ve son dozun üzerinden en az 14 gün geçmişse, aşı sertifikası ülkeye girişte geçerlidir. Türkiye henüz güçlendirici aşılara ihtiyaç duymamakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil kullanım için onaylanan tüm aşıları kabul etmektedir.

Borispol Havaalanı refakatçilerin içeri girişine açıldı

Bir kişi hiç aşılanmamış veya aşılama sürecini tamamlamamışsa, Türkiye’ye test ile girebilir. Yolcu, 72 saat geçerli PCR negatif test sonucunu ya da 48 saat geçerli hızlı antijen test sonucunu sunabilir. Test, Türkiye’ye giriş sırasında geçerli olmalıdır.

İyileşme belgesi altı ay geçerlidir. Taburcu olmasının temeli, COVID-19 için yapılan PCR testinin pozitif sonucunun alınmasından itibaren 28 gün geçmiş olmasıdır.

Türkiye, 12 yaşın altındaki çocuklardan ve Türkiye havalimanlarından üçüncü ülkelere transit geçiş yapan ve Türkiye’ye girmeyen yetişkinlerden test ve aşı talep etmemektedir.

Ukrayna’da su kullanım tarifelerinde ortalama yüzde 20 artış

Ayrıca Türkiye’ye giriş yapmadan 72 saat önce yolcuların Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde özel bir form (link:https://register.health.gov.tr/) doldurması ve bir HES kodu alması gerekmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com