Akhmetov’un 2021’deki serveti yüzde 55 arttı: 11.7 milyar dolar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Akhmetov, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne (BBI) derecesine dahil edilen tek Ukraynalı oldu. Oligark Rinat Akhmetov’un varlıklarının toplam değeri 4.14 milyar dolar (%55) artarak 11.7 milyar dolara yükseldi.

Dünyadaki 500 milyarderin listelendiği endekste Rinat Akhmetov 190. sırada yer aldı. Aynı zamanda listedeki tek Ukraynalı.

Endeksin liderleri Amerikalılar oldu. Tesla’nın sahibi Elon Musk 270 milyar dolar ile ilk sırada yer alırken, Amazon’un sahibi Jeff Bezos 192 milyar dolar ile ikinci ve Fransız Louis Vuitton grubunun sahibi Bernard Arnault 178 milyar dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

2022 yılında Ukrayna’da tatil günleri ve bayramlar

BBI reytinginde ayrıca 2021’deki serveti toplamda 56.2 milyar dolar artan 10 Rus da yer aldı. Bunların en zengini Novatek’in sahibi Leonid Mikhelson oldu. Mikhelson 33.1 milyar dolarlık servetiyle 41. sırada yer alıyor.

BBI, dünyanın en zengin insanlarının günlük sıralaması olup rakamlar, New York’ta her işlem gününün sonunda güncellenir. O sebeple yukarıda verdiğimiz rakamlar baktığınız anda değişmiş olabilir.

Listeye Türkiye’den giren olmadı. Listenin %30 kadarını ise Amerikalı milyarderler oluşturdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com