Ukrayna topraklarında kaç Rus askeri var: GUR tahmini

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna topraklarında kaç Rus askeri var: GUR tahmini

Şu anda Ukrayna topraklarında 462 bin Rus askeri bulunuyor. Özellikle Ulusal Muhafızlardan 35 bin kişi, geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarında işgal rejimini yerine getiriyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü başkan yardımcısı Vadim Skibitskiy “Bölgelerimizde bu kadar çok sayıda birlik, Rusların rotasyon yapmasına olanak tanıyor: personel sayısının % 50’den az olduğu savaş etkinliğini kaybetmiş birimleri ve alt birimleri arka bölgelere geri çekiliyor. Ve restorasyon ve ikmalden sonra, yeniden ön cepheye gidiyorlar” diye açıkladı.

Rus mühimmat stokları

Ana İstihbarat Müdürlüğü başkan yardımcısı da Rus savunma sanayisinin yılda 2 milyon mühimmat üretme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 122 ve 152 mm’lik top mermileri. Rus sanayii, 2023 yılında Rus ordusunun ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Kıtlık yaklaşık yarım milyon mermiye ulaştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kıtlık nedeniyle Rusya, Belarus’tan mermi ithal etmeye, İran ve Kuzey Kore’den almaya başladı.

Rusya, 2024 yılında üretimi artırmayı planlıyor ancak parça, kalifiye personel ve üretim kapasitesi eksikliği nedeniyle bir takım sorunlar yaşıyor.

Skibitskiy, “Değerlendirmemiz, Rusya’nın aynı seviyedeki 500 bin mühimmattan mahrum kalacağı ve bunu bir yerden bulmaya çalışacağı yönünde” diye konuştu.

Roketler

Şu anda Ukrayna istihbaratı Rusya’nın füze üretim yeteneklerinde bir artış görmüyor. Aynı zamanda düşman, rezervlerini büyük saldırılar için kullanma fırsatını da elinde tutuyor.

Skibitskiy, “Analizler gösteriyor ve biz bunu özellikle 23. yılda anlıyoruz ki, Rusya bugün sahip olduğu miktarla ancak her gün harcadıklarını karşılayabiliyor” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com