ABD’li senatör: Rusya avantaja sahip olmaya başlıyor; Ukrayna pamuk ipliğine bağlı, yardıma ihtiyaç var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Senatosu’ndaki Demokrat Parti Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Ukrayna’ya yönelik yeni bir askeri yardım paketinin acilen onaylanması çağrısında bulundu. Schumer, Ukrayna ordusunun mühimmatı bittiği için Rus ordusunun avantaja sahip olmaya başladığını söyledi.

Senato’daki müzakerecilerin, Kiev’in desteğini öngören anlaşmayı sonuçlandırmak için çalışmaya devam ettiğini belirten ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının bir tiranlık ve demokrasi çatışması olduğunu kaydeden Schumer “Ukrayna’daki savaş tarihi değiştiren bir çatışmadır. Batı demokrasilerinde Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana korunan güç dengesini yeniden sağlayabilir. Ukrayna’daki savaş son zamanlarda haberlerde pek yer almıyor çünkü Gazze’de, sınırda o kadar çok şey oluyor ki ve Çok daha fazlası var ama bu Ukrayna’da hiçbir şey olmadığı anlamına gelmiyor. Şu anda Ukraynalı askerler kararlı, ancak cephaneleri tükenen Ukrayna’ya karşı Rus askerleri avantaja sahip olmaya başlıyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yeni yardım paketinin kabul edilmesinin ABD’den dünyaya demokrasiyi savunmaya devam ettiğine dair bir sinyal göndereceğini söyleyen senatör, Ukraynalı askerlerin cephane ve silah kaybettiğini, Senato’nun yeni yardımı onaylamaması halinde savaşın bir ay içinde dramatik bir şekilde Rusya’nın lehine değişebileceğini vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’da kazanacağı bir zafer, Avrupa kıtası üzerinde Rusya’nın giderek artan nüfuzu üzerinde uğursuz bir domino etkisi yaratacaktır. Bu, hiçbirimizin geri dönmek isteyeceği bir dünya değil. Gelecek nesiller Demokratlar ve Cumhuriyetçiler karşı çıkmak için büyük çaba harcadılar diyecekler. Ancak komşularını işgal eden ve Amerika’nın gerilemesini ümit eden otokratik haydutlara karşı zayıflık göstermeyeceğiz. Bunu yapmalıyız: Ukrayna pamuk ipliğine bağlı.” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com