Kiev’de bir Türk kafesine molotof kokteyl atan kişilere 10 yıla kadar ceza

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mayıs ayında Hreşçatik caddesi üzerinde yer alan Mojito Kafe girişine molotof kokteyl atan iki kişi 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Kiev Savcılığı basın servisinden bildirildiğine göre Kiev 6 numaralı yerel savcısı ve Peçersk karakolu müfettişleri, Mayıs 2019’da Kiev’in merkezinde bulunan Mojito Kafe’nin kapı camlarını kırarak giriş kısmına molotof kokteyli atan kişileri belirledi.

Soruşturma sırasında kimlikleri belirlenen 19 yaşındaki iki kişi, 14 Mayıs 2019 gecesi Kiev’in merkezinde, Hreşçatik’te bulunan Mojito Kafe’nin, ön kapısının camını kırarak giriş bölümüne bir molotof kokteyl attılar. Bunun sonucunda mekanın girişinde bir yangın çıktı. Saldırganlar hemen sonrasında olay yerinden kaçtı. Ertesi gün yakalandılar.

Şüpheliler denetimli serbestlikte iken soruşturma için kendilerine ulaşılamadı ve  posta yoluyla bildirim yapıldı. 15, 16 ve 17 Ekim’de sorgulamaya çağrıldılar. Sorgu için gelmeyen saldırganlar için tutuklama emri çıkarıldı.

Ukrayna Ceza Kanunu’nun ilgili maddesine göre (Bir mülke kundaklama suretiyle büyük çapta hasar vermek) saldırganlar 3 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com