Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya saldırısını püskürtüyor. Neler oldu?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, 24 Şubat günü saat 05:00’te Ukrayna’nın doğusundaki Ukrayna birimlerinin yanı sıra Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri tesislerine yoğun bombardımana başladı. Şu anda, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri, Rusya Federasyonu’nun hava saldırısını püskürtüyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı basın servisi tarafından Facebook’ta verilen bilgiye göre

Bugün, 24 Şubat, saat 05:00’te, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetleri doğudaki birimlerimizi yoğun bir şekilde bombalamaya başladı ve ayrıca Boripsol, Ozerny, Kulbakin, Çuguev, Kramatorsk, Çernobaevka’daki havaalanları, askeri havalimanlarını ve silahlı kuvvetlere bağlı tesisleri bombaladı. Aynı zamanda, saldırgan devlet, sınırı boyunca Ukrayna topraklarını ve yerleşim yerlerini de bombalamaya başladı” denildi.

Ukrayna’da olağanüstü hal yasası kabul edildi. Hangi kısıtlamalar olabilir?

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı hava kuvvetlerinin, işgalcinin hava saldırısını püskürttüğü, savunma kuvvetlerinin tam olarak savaşa hazır durumda, savunma pozisyonlarını aldıkları belirtildi.

Rus birliklerinin Odessa’ya inişiyle ilgili bilgilerin doğru olmadığı açıklandı.

Odessa bölgesinde askeri birliğe yapılan bombalı saldırı sonucu altı kişi öldü

İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko tarafından Odessa oblastına bağlı Podolsk ilçesinde 0173 askeri birliğine yapılan bombalı saldırı sonucunda 6 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı ve 19 kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Melitopol’da askeri üs bombalandı, kurbanlar var

Melitopol belediye başkanı Ivan Fedorov “Bugün saat 5.30’da Melitopol topraklarında bulunan askeri üssümüze hava saldırısı düzenlendi. Bu bilgi alınır alınmaz sivil savunma karargahımızın acil bir duruma müdahale etmesi için çalışma düzenlendi. Bombalamalar münhasıran askeri altyapı tesislerine ve havaalanına dönül oldu. Kurbanlar var.” dedi.

Ayrıca şehirdeki tüm altyapıların ve kritik altyapının çalıştığını belirtti.

Şçastia bölgesinde Rusya Silahlı Kuvvetlerine ait iki tank ve birkaç kamyon imha edildi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri basın servisi tarafından bildirildiğine göre Lugansk oblastına bağlı Şçastia bölgesinde Rus işgalcilerin 2 tankı ile birkaç kamyonu imha edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ekonomik vatanseverlik programını başlattı (video)

05:00 sularında, Rusya Federasyonu ve Belarus Cumhuriyeti ile bölgedeki Ukrayna devlet sınırı, Belarus tarafından desteklenen Rus birlikleri tarafından saldırıya uğradı. Sınır birliklerine, sınır müfrezelerine ve kontrol noktalarına saldırılar topçu, ağır teçhizat ve hafif silahlarla gerçekleştiriliyor. Ayrıca saldırı, geçici olarak işgal edilen Donetsk ve Lugansk bölgeleri ile Kırım Özerk Cumhuriyeti’nden geliyor.

Rusya Federasyonu’nun zırhlı araçları dört bölgede Ukrayna sınırını ihlal etti

Devlet Sınır Teşkilatı basın merkezi tarafından bildirildiğine göre zırhlı olanlar da dahil olmak üzere Rus askeri teçhizatı, Çernigov, Sumi, Lugansk, Harkov bölgelerinde Ukrayna sınırını ihlal etti.

“Zırhlı araçlar da dahil olmak üzere Rus askeri teçhizatı, Çernigov, Sumi, Lugansk, Harkov bölgelerinde devlet sınırını ihlal etti. Özellikle Çernigov bölgesinde, düşman teçhizatı Senkovka ve Gremyach kontrol noktalarından ve diğer yönlerden geçti. Ayrıca düşman araçların hareketi, Harkov bölgesindeki Budarki kontrol noktasından ve Lugansk bölgesindeki Melovoe kontrol noktası yönünde gerçekleşti.” denildi.

Rus birliklerinin devlet sınırındaki taarruzunun öncesinde topçu bombardımanı yapıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, sınır muhafızları arasında çok sayıda asker yaralandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com