Ukrayna Cumhurbaşkanı ekonomik vatanseverlik programını başlattı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ekonominin belirli sektörlerine hedefli olarak destek sağlayacak, girişimciler üzerindeki vergi yükünü azaltacak, denetimleri sınırlayacak ve iş ve bankacılık sistemine fon çekmek için teşvikler yaratacak bir ekonomik vatanseverlik programı başlatıyor.

Cumhurbaşkanı’n göre, Ukrayna ordusu ülkeyi korurken, diğer vatandaşlar da çalışmalı, orduya fon sağlamak da dahil olmak üzere devlet ekonomisine yatırım yapmalı.

Almanya, Kuzey Akım 2 sertifikasyon sürecini durdurdu

Zelenskiy “Vatansever, ülkesi için düşmanla savaşan kişidir, ona yatırım yapan ve üzerinde istihdam yaratan kişidir. Bu yüzden bir ekonomik vatanseverlik programı başlatıyoruz. Bunlar, üretimimizi yerelleştirmek için ek teşviklerdir. Belirli endüstrileri desteklemek için hedeflenen programlardır.” dedi.

Ona göre, ekonomik vatanseverlik programı, girişimciler üzerindeki vergi yükünü azaltmayı, denetimleri sınırlandırmayı, iş ve bankacılık sistemine fon çekmek için teşvikler yaratmayı sağlıyor. Ayrıca bu program sayesinde akaryakıt fiyatlarının düşürülmesine yardımcı olacak benzin ve motorinde KDV’nin düşürülmesi planlanmaktadır.

“Amacımız ekonomik bağımsızlığı kazanmaktır. Özellikle enerji sektöründe, “dedi.

Cumhurbaşkanı, bu dönemde Ukraynalı politikacıları devlet adamı olmaya ve Ukrayna uğruna hırslarından vazgeçmeye çağırarak “Parlamentodaki tüm partilerin ve grupların liderleriyle görüştüm. Bugün parlamentoda bir Savunma Koalisyonu’na ihtiyacımız olduğunu herkes biliyor. Devletimizin ekonomik istikrarı ve savunma kabiliyetleri için birlik olacak, hızlı ve önemli çözümler üretecek. Bugün tüm politikacılar, aynı renktedşr; tüm partiler mavi ve sarıdır.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı: Rusya’nın sözkonusu kararını kabul edilmez buluyor ve reddediyoruz

Yarın iş dünyasından Ukrayna’nın en büyük 50 şirketinin temsilcileriyle görüşeceğini de ekleyen Zelenskiy “Hepsi Ukrayna’da kalmak zorunda. İşletmeleri, ordumuz tarafından korunan Ukrayna topraklarında bulunuyor. Sonuç olarak, iş ekonomimizi, finansımızı korumalı ve istihdam yaratmalıdır. Ukrayna’yı geliştirin ve güçlendirin. Birlikte herkes kendi cephesinde bunu yapmalı.” diye devam etti.

Yedek askerler göreve çağrılacak

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı artık genel bir seferberlik ilan etmeye gerek olmadığını, bunun yerine Silahlı Kuvvetlerin operasyonel rezervine kayıtlı vatandaşların askere çağrılacağını kaydetti. Bölgesel savunma rezervlerinin eğitim toplantıları da yapılacak.

Vladimir Zelenskiy, Ukraynalıların sessizlik isteyen barışçıl bir millet olduğunu vurgulayarak “Ama bugün sessiz kalırsak yarın yok oluruz. Her gün yapacak çok işimiz var. Ve biz bunun için hazırız. Özgüven. Ülkeye güven. Zafere güven. Ağlama, ama kazan!” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com