Akhmetov, birlik çağrısı yaptı ve holdingin 1 milyar UAH peşin vergi ödeyeceğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı İşadamı Rinat Akhmetov, hükümet, iş dünyası ve Ukrayna vatandaşlarının birliği için bir çağrıda bulundu ve sahibi bulunduğu SCM Holding’in 1 milyar UAH tutarında peşin vergi ödeme talimatını verdiğini duyurdu.

Akhmetov “Ortak hedefimizin uluslararası hukuk tarafından tanınan sınırlar içinde güçlü, barışçıl, bağımsız, ayrılmaz bir Ukrayna olduğunu defalarca söyledim ve tekrar ediyorum. Bölgesindeki herkes ülkeyi güçlendirmek için her şeyi yapmalıdır. İstila tehdidi azami birlik gerektirir. Bu, hem hükümet, hem de iş dünyası ve istisnasız tüm Ukrayna vatandaşları için geçerlidir. Birlik artık ülkenin beka meselesidir.” dedi.

Ona göre, “Şimdi, Ukrayna’nın kamu maliyesinin istikrarına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. İş dünyası devlete bu konuda yardımcı olmalı. SCM Holding bunun için 1 milyar UAH tutarında peşin vergi ödeyecek.” dedi.

Kuleba, yeni güvenlik garantileri için uluslararası bir zirve düzenlemeyi önerdi

Yatırımları sürdüreceğini de belirterek “Ne kadar korkunç senaryolardan korkarsak korkalım, SCM Group şirketlerinin Mariupol dahil 2022 planlarımızda bahsettiğimiz tüm yatırımları gerçekleştireceğini vurgulamak istiyorum” diyerek “Ama en önemli değerimiz insan. İş dünyasının devletle, yaptığı yardımları insanlarla paylaşması gerektiğine inanıyorum. Hayır Vakfıma zaten emir verdim. Gerekirse tahliye, ilaç, ihtiyaç duyulan her şeyde yardımcı olacaklar. Biz, insani bir felaketi önlemek için her şeyi yapacağız. Çabalarımızın tam olarak nereye yönlendirileceğine, hayırseverler, vakfım, işletmeler, yerel ve merkezi yetkililerle birlikte karar verecek.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com