Ukrayna Sağlık Bakanı: İki hafta içinde Covid-19 insidansı günde 60 bin vakaya yükselebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Koronavirüs Covıd-19 Test

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Covid-19 için bir tahmin verdi. Önümüzdeki 14 gün içinde insidans artacak, ancak daha sonra durumun istikrara kavuşması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko‘nun tahminine göre, iki hafta içinde koronavirüs vakalarının sayısı günde 60 bin kişiye ulaşabilir, ancak sonrasında durum istikrara kavuşacak

Sağlık Bakanı önümüzdeki hafta insidansta bir artış beklendiğini, ancak iki hafta içinde insidansın büyük olasılıkla stabilize olmaya ve azalmaya başlayacağını kaydetti.

Ukrayna’da günlük koronavirüs: 34,353 yeni vaka, 255 can kaybı (8 Şubat)

Ayrıca geçen hafta yeni kayıtlı vakalardaki artışın %44 olduğunu vurgulayan Lyaşko “Son dört hafta içinde ilk kez yeni vaka sayısı iki katına çıkmadı” dedi.

Lyaşko, Ukrayna’da aşı kampanyasının başlamasından bu yana, 15.5 milyon kişiye bir doz ve 14.8 milyon kişiye iki doz olmak üzere aşılama yapıldığını söyleyerek “Günde 40 bin yeni aşılama sayesinde 4 binden fazla kişiyi hastaneye yatırmıyoruz, yani hastaneye yatış oranı şu anda %10’un altında. Aynı zamanda Omicron dalgası 1000 vaka başına ortalama 9 ölüme yol açıyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com