Ukrayna milli futbol takımının yeni teknik direktörü belli oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andrey Pavelko , Ukrayna Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü olarak Aleksander Petrakov’un seçildiğini söyledi .

Pavelko “20 yaş altı takımı ile 2019 Dünya Şampiyonu olan Aleksander Petrakov, milli takımı teknik direktörü olarak 2022 Dünya Kupası elemelerine takımı hazırlayacak. Bu karar Ukrayna Futbol Federasyonu İcra Komitesi tarafından alındı.” diye yazdı.

Pavelko, Petrakov’un dünyaca ünlü bir teknik direktör, Ukrayna futbol camiasında yüksek bir prestije sahip olduğunu belirterek “Bu aşamada ülkenin ana takımına liderlik etmek için gerekli bilgi ve deneyime sahip olduğunu gösterdi. Bu nedenle, Yürütme Komitesi üyelerinin oybirliğiyle desteğini hak etti.” diye ekledi.

“Mandruy Ukrayna” festivali 22-24 Ağustos tarihleri arasında Pirogovo’da yapılacak

1957’de Kiev’de doğan Petrakov Dinamo Kiev genç takımında futbol kariyerine başladı. Pekçok takımda futbol hayatını sürdürdükten sonra 1991’den sonra teknik direktörlük yapmaya başladı. Ukrayna 20 yaş altı takımı ile FİFA U20 dünya kupasını kazandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com