Ukrayna kış saatine geçti, saat farkına dikkat!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna kış saati

30 Ekim gecesi Ukraynalılar kış saatine geçerek saat 4’te saati bir saat geri aldılar. Böylece bugün itibariyle Türkiye ile bir saat fark oluştu.

Ukrayna’danın kış saatine geçmesiyle birlikte kış saati uygulamasına geçmeyen Türkiye ile 1 saat fark oluştu. Örnek olarak Türkiye’de saat 21:00 iken, artık Ukrayna’da saat 20:00 oldu.

Kliçko: Kiev yeni hava savunma sistemi aldı

Ukrayna’da saatler neredeyse kırk yıldır yaz ve kış saati olarak değiştiriliyor; bu değişiklikler Ekim ayının son Pazar günü ve Mart ayının son Pazar günü olarak yapılmaktadır.

Ukrayna’da saatlerin değişimi 13 Mayıs 1996 tarihli ve 509 sayılı “Ukrayna topraklarında saat hesaplama prosedürü hakkında.” Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenlenmektedir. Yaz ve kış saati hesaplama prosedürü ilk olarak 1908’de Büyük Britanya’da gün içinde elektriği korumak ve daha rasyonel bir şekilde dağıtmak için uygulandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com