Ukrayna hükümetinden COVID-19’a karşı yeni kaynak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, koronavirüse karşı bir dizi önemli karar aldı. Hükümet özellikle testler için 260 milyon UAH kaynak ayırdı.

Koronavirüs Covıd-19 Test

Ukrayna Milletvekili Aleksey Goncçarenko tarafından yapılan açıklamaya göre hükümetin ayırdığı yeni kaynaklar:

  • Test için laboratuvar merkezlerine ek olarak 100 Milyon UAH;
  • İlave test ekipmanı satın alınması için 160 Milyon UAH;
  • Oksijen alımı için 572 Milyon UAH.

Ayrıca sağlık kurumlarına yapılan ödemelerin hesaplanmasında kullanılan katsayılar artacaktır. Daha fazla hasta bakan yerlere daha fazla kaynak ayırılacaktır.

Hükümet toplantısının başında Başbakan Denis Şmigal COVID-19 hastaları için yatakların % 80’ine oksijen sağlanması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov‘da Sağlık Bakanlığı’nın devlet laboratuvar merkezleri aracılığıyla özel laboratuvarların da testleri yürütme yetenekleri için sözleşme yapacağını söyledi. Yani, bir kişiyi toplayan bir gezici ekip veya hastane, numuneleri özel laboratuvarlara aktaracaktır. Laboratuvar testi kendisi gerçekleştirecektir.

Stepanov “Bu nasıl olacak? Bu, artık özel laboratuvarların bu testleri sokaktaki insanlar için yapmaya başlayacağı anlamına gelmiyor. Bunu kontrol edemeyeceğiz … Özel laboratuvarları dahil edeceğiz, onlarla sözleşme yapacağız ve testleri yapmaları için numuneler alacağız.” dedi.

Bakanlar Kurulu uygun fonu ayırdığı için, dün itibariyle Ukraynalılar artık özel laboratuvarlarda da ücretsiz COVID-19 testi yaptırabilecekler.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com