Ukrayna, esir takası ile aralarında 74’ü Azovstal’dan 107 askerini kurtardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

3 Kasım’da Ukrayna ile Rusya Federasyonu arasında bir başka mahkum değişimi gerçekleşti ve bunun sonucunda 107 asker Ukrayna’ya döndü.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey YermakBugün yine bir esir değişimi gerçekleştirdik. 6’sı subay, 101’i er ve çavuş olmak üzere 107 askeri serbest bırakmayı başardık. 74 asker Azovstal’ı savunanlardandı.” dedi.

Erdoğan “tahıl koridorunun” yeniden açıldığını duyurdu; Rusya doğruladı

Özellikle, Mariupol’den, “Azovstal” dan, kollarında ve bacaklarında şarapnel yaraları, vücudun çeşitli yerlerinde ateşli silah yaraları olan askerler ile ağır yaralı ve yatalak olanlar değiştirilidi.

Yermak, “Ayrıca uzuvları kesilen, yüzünün bir kısmını hissetmeyen yanıkları olan ve enfeksiyon kapmış insanlar var. Bir de Olenivska’da meydana gelen patlamada yaralanan bir asker var. Mart ayında çok sayıda adamımız söz konusu patlamada yaralandı.” diye ekledi.

Yermak, Ukrayna’nın serbest bırakılanların her birine yardım etmek için gereken her şeyi yapacağını vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com