Biden’in danışmanı Sullivan, ani bir ziyaretle Kiev’e geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikan başkanının ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ani bir ziyaret için Kiev’e geldi. Sullivan, Kiev’de ilk kez modernize edilmiş T-72 tanklarını içeren ek bir yardım paketini duyurdu.

CNN‘ye göre Sullivan, Cuma günü Ukrayna başkentinde Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı ofisi toplantıya dair bir fotoğraf yayınladı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Sullivan ile birlikteydi.

Sullivan , Kiev’de ilk kez modernize edilmiş T-72 tanklarının yanı sıra insansız hava araçları ve modernize karadan havaya füzeleri  içeren ek bir yardım paketini duyurdu.

ABD’nin Ukrayna’ya ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam edeceğini de doğruladı.

Sullivan, “ABD, bu mücadelede ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacak. İlerlerken desteğimizde yalpalama, yalpalama ya da yalpalamayacağız.” dedi.

ABD’den yeni yardım: bilinenler

4 Kasım’da, Washington, Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

Pakette Hawk hava savunma sistemleri, yenilenmiş T-72 tankları, 250 M1117 zırhlı personel taşıyıcı, 40 zırhlı personel taşıyıcı ve 1,100 Phoenix Ghost uçağı vardı.

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, tankların devrinin aynı zamanda ABD, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti’nin ortak kararı olduğunu kaydetti.

Ukrayna, restore edilmiş ve modernize edilmiş ilk 26 tankı önümüzdeki ay içinde teslim alacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com