Tam ölçekli savaşın başlamasından bu yana Mariupol’da 20 bin’den fazla sivil öldürüldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya tarafından başlatılan kanlı tam ölçekli savaşın başlangıcından bu yana, 20 binden fazla Mariupol sakini öldü. Kuşatılmış olan şehirde 100 binden fazla insan kaldı.

Kentin Belediye Başkanı Vadim BoyçenkoBugün zaten üzücü bir rakamımız var: 20 binden fazla yerel halk, sivillerimiz, bunlar kadın ve çocuklar maalesef öldü.” dedi.

İşgalcilerin şehirden tahliyeyi bozmaya devam ettiğini de kaydeden Boyçenko “Maalesef 100 bin’den fazla vatandaşın kentte kaldığını anlıyoruz. Kurtuluş için yalvarıyorlar. Tekrar vurgulamak istiyorum: Ne yazık ki iki gündür Rus işgal birlikleri tahliyeyi bozuyor, kentte toplanan sakinleri tahliye için belirlenmiş yerlerden dışarı salmıyorlar. Zorbalığa maruz kalıyorlar.” diye ekledi.

The Telegraph: Kremlin Ukrayna’da savaşa hazırlanırken AB ülkeleri Rusya’ya silah sattı

Bugün erken saatlerde, Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, Rusya’nın bir kez daha ateşkesi onaylamadığını açıkladı. Bu sebeple Mariupol’dan insani yardım koridorunun yine açılamadığını ve yarın tekrar gündeme geleceğini belirterek “BM’den hem Azovstal’dan hem de Mariupol’den bir ateşkes sağlamasını ve bir bütün olarak insani bir koridor açmasını talep ediyoruz” dedi.

Ayrıca Rusların Mariupol sakinlerini Rusya’ya giden otobüslere bindirdiğini de hatırlatan Vereşçık, işgal altındaki çeşitli bölgelerden yaklaşık 200 bin Ukraynalının, filtreleme ve çalışma kamplarına zorla sınırdışı edildiğini de belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com