SkyUp’dan yaz döneminde Bodrum ve Dalaman’a yeni uçuşlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı havayolu şirketi SkyUp Airlines, Kiev’den Dalaman’a ve Lviv’den Bodrum’a yeni uçuşlar ekledi.

SkyUp

Kiev – Dalaman – Kiev hattındaki seferler 10 Haziran itibariyle başladı ve haftada üç kez, Salı, Perşembe ve Pazar günleri gerçekleştirilecek.

Lviv – Bodrum – Lviv yönüne düzenli seferler haftada iki kez olmak üzere Salı ve Cuma günleri olacak.

Şirket yaptığı açıklamada, yeni destinasyonların Kiev’den Bodrum, İzmir ve İstanbul’a yapılan diğer SkyUp uçuşlarını tamamladığını da sözlerine ekledi. Ayrıca SkyUp, Zaporoje, Lviv, Odessa ve Harkov’dan da İstanbul’a uçuyor.

10 Haziran 2021 tarihinden itibaren Türkiye topraklarına girebilmek için sınırı geçmeden en geç 72 saat önce yapılan bir PCR testinin negatif sonucuna ilişkin İngilizce sertifika ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu durumda test sonucu elektronik ortamda sunulabilir. Bu gereklilikler 6 yaşından küçük çocuklar ve Türk havalimanlarından diğer ülkelere seyahat eden transit yolcular için geçerli değildir.

Bir PCR testi yerine sınırı geçmeden en geç 48 saat önce yapılması gereken antijen testinin bir sertifikası; seyahatten en geç 14 gün önce aşılamanın tamamının yapıldığına dair bir sertifika; son 6 ay içinde antikor veya önceki bir koronavirüs hastalığının varlığına dair bir sertifika da sunulabilir. Bu belgelerden herhangi biri İngilizce olarak sunulmalıdır. Ayrıca, varışta rassal olarak seçilecek kişilere PCR testleri yapılabilir (masrafları Türk tarafı tarafından karşılanmak üzere).

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com