Scholz, Rusya ile müzakerelerin anlamsız olduğunu kabul etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Şansölye, geniş çaplı işgalden önce Ukrayna ile Rusya arasındaki anlaşmazlığı çözmek için özel bir müzakere platformunun zaten mevcut olduğunu, ancak bunun saldırganı durdurmadığını hatırlattı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’daki savaşın, Kiev ile Moskova arasındaki diyalog eksikliğinden değil, yalnızca Vladimir Putin‘in Ukrayna devletini tamamen yok etme arzusu nedeniyle başladı ve devam ettiğini söyledi.

Putin’in ve genel olarak Rusya liderliğinin “emperyal ve tarihsel açıdan kör” açıklamalarını hatırlattı.

Ayrıca diyalogdan topyekun savaşa geçmeye karar verenin Rusya olduğunu da kaydeden Scholz “24 Şubat 2022 arifesinde yeterli tartışma yaşanmadı. Yalnızca Minsk ve Normandiya formatlarında 200’den fazla toplantı yapıldı. Sonucu hepimiz biliyoruz: Rusya’nın tüm Ukrayna’ya vahşi ve yasa dışı saldırısı başladı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Scholz, dünyada hiçbir ülkenin Ukrayna kadar barış için çabalamadığına inandığını da ifade etti. Şansölyeye göre savaşı herhangi bir zamanda Ukrayna’dan birliklerini çekerek durdurabilecek kişi de Putin’dir.

Scholz “Fakat Ukraynalılar kendilerini savunmayı bırakırsa bu Ukrayna’nın sonu olur. Bu nedenle Rusya’ya genel sinyalimiz şu olmalıdır: Hayatta kalma ve egemenliğini koruma mücadelesi veren Ukrayna’yı ne kadar sürerse destekleyeceğiz, “ dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com