Almanya ilk kez askeri helikopterleri Ukrayna’ya devredecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Almanya, Sea King Mk 41 askeri helikopterlerini ilk kez Ukrayna’ya teslim edecek. Berlin altı adet Sea King Mk 41 tedarik etme sözü verdi.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, altı adet çok amaçlı Sea King Mk 41 helikopterinin yanı sıra bunlar için bir dizi aksesuar ve yedek parçanın Ukrayna’ya devredileceğine söz verdi.

Ayrıca Berlin’in gerekli eğitimi vermeyi vaat ettiğini de belirten Pistorius, “Sea King, Karadeniz üzerinde keşif yapmaktan asker taşımaya kadar Ukraynalılara birçok alanda yardımcı olacak kanıtlanmış ve güvenilir bir helikopter. Bu, türünün ilk Alman teslimatı.” dedi.

Hava savunmasının Ukraynalıların ve ülkenin altyapısının korunması açısından bir öncelik olması nedeniyle silah üretim hızının artırılması gerektiğini de kaydetti.

Almanya’dan Ukrayna’ya yardım: son haberler

Alman Savunma Bakanlığı’na göre, topyekun savaşın başlangıcından bu yana Almanya, Ukrayna’ya yaklaşık altı milyar avro tutarında askeri yardım sağladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yine Ocak ayında Şansölye Olaf Scholz, AB ortaklarından Ukrayna’ya yapılması planlanan silah tedarik hacmini eleştirdi ve bunların “her halükarda çok küçük” olduğunu ve artırılması gerektiğini söyledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com