Kliçko’nun yardımcısı bir polise saldırdığı için gözaltına alındı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Vladimir Sloncçak, bir polis memuruna saldırdığı için gözaltına alındı.

Sürücünün farları açmayı unuttuğu için kolluk kuvvetlerinin Mercedes aracını durdurduğuna dikkat çekildi. Sürücünün Halkın Hizmetkarı Partisi’nden milletvekili ve aynı zamanda , Bütçe ve Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Daimi Komitesinin Başkan Yardımcısı Lyudmila Kostenko olduğu belirtildi.

“Kostenko’nun yanına oturan Vladimir Viktoroviç Slonçak (aynı zamanda Kiev Şehir Devlet İdaresi’nin başkan yardımcı) aracı durduran polis memurlarına “evet, kim olduğumuzu biliyorsun, yarın burada hiçbir iz kalmayacak” dediği ve arabadan inerek devriye polisi memurunu saldrırarak yumruklamaya başladığı belirtildi.

Slonçak gözaltına alındı ve emniyet teşkilatına götürülürken, polis memur için ambulans çağrıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Kostenko’nun alkol testine girmeyi reddettiği de belirtildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko sabah saatlerinde olay üzerine bir demeç vererek “Kiev Belediye başkan yardımcısını görevden aldığımı duyurmak istiyorum. Sanırım dün gece geç saatlerde yaşanan haberleri görmüşsünüzdür. Şehir yönetimini itibarsızlaştırmaya izin vermeyeceğim, her şeyden önce onu temsil edenlere. KSCA başkan yardımcısının böylesi değersiz davranışları için kolluk kuvvetleri ve Kievlilerden özür dilerim. Birçok kez kimseyi korumadığımı söyledim! Ve Vladimir Slonçak da Ukrayna’nın her vatandaşı gibi yasalar karşısındaki eylemlerinden sorumlu olmalı.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com