SBU: Rus oligarklarının ele geçirilen varlıklarının miktarı 190 milyar UAH’a yaklaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
SBU: Rus oligarklarının ele geçirilen varlıklarının miktarı 190 milyar UAH'a yaklaştı

Ukrayna Güvenlik Servisi’nin raporlarına göre, 2022-2023 yılları arasında Rus oligarklarının yaklaşık 190 milyar UAH değerindeki varlıklarına el konuldu. 4 binden fazla şirkete yaptırım uygulandı.

SBU basın servisi tarafından bildirildiğine göre Rus oligarklarının yaklaşık 190 milyar UAH değerindeki varlıklarına el konuldu ve 4.000’den fazla şirketine de yaptırım uygulandı.

Ukrayna Güvenlik Servisi, Rus oligarklarının ve işadamlarının Rusya’nın Ukrayna’ya karşı silahlı saldırganlığının finansmanına karıştığına dair sistematik olarak kanıt topluyor. Bu, onları Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde Rusya Federasyonu’nun savaş suçlarıyla bir kompleks içinde değerlendirmek için gerekli adımlardan birisi.

SBU başkanı Vasil Malyuk Rus terörizminin her sponsoru, Putin’in yanında kürsüye oturmalı. Çünkü suça tamamen ortaktırlar. Rusya, paralarıyla füzeler ve insansız hava araçları fırlatıyor. SBU, savaşın finansmanına yol açan tüm iş zincirlerini soruşturmak ve uluslararası bir mahkemede kanıtlamak için her şeyi yapacaktır. Ne de olsa Rus varlıkları Ukrayna’nın yararına çalışmalıdır. SBU, yaptırımlar, tutuklama ve müsadere konularında katı bir çizgiye bağlı kalarak.” dedi.

Böylece, SBU materyallerine göre, 2022-2023 döneminde Rus oligarklarının yaklaşık 190 milyar UAH değerindeki ticari varlıklarına el konuldu. Özellikle, nihai yararlanıcıları Rus şirketleri Rosneft, Rosatom, Gazprom, Rostec, RusAl, HMS Group, Tatneft, bankalar vb. olan düzinelerce işletmenin şirket hakları ve gayrimenkullerine el konuldu.

Ayrıca, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin girişimiyle, askeri işgali doğrudan finanse eden, saldırgan devletin yaptırımları atlatmasına yardımcı olan, diğer ülkelerden malzeme, askeri teçhizat ve silah bileşenleri satın alan 4.000’den fazla Rus şirketine ekonomik yaptırımlar uygulandı.

Vasil Malyuk’a göre özel servis, savaşı finanse eden Rus işletmelerinin bir listesini oluşturdu ve dahil olan her kişiyi kapsamlı bir şekilde kontrol etti. Tüm bilgiler uluslararası mahkemede değerlendirilmek üzere ceza davasına eklenecektir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com