Savaşın başlangıcından bu yana, Ukraynalı sigara kullanıcıların yüzde 40’ı daha fazla sigara içmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Savaşın başlangıcından bu yana, Ukraynalı sigara kullanıcıların yüzde 40'ı daha fazla sigara içmeye başladı

Sağlık Bakanı Yardımcısı Igor Kuzin, kapsamlı işgalin başlangıcından bu yana tütün ürünleri kullanan Ukraynalıların %40’ının daha fazla sigara içmeye başladığını bildirdi.

DSÖ tarafından Sağlık Bakanlığı ve Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü ile işbirliği içinde yürütülen Nisan 2023 tütün kullanımına ilişkin anket sonuçlarına yorum yapan Kuzin “Toplu işgalin başlangıcından bu yana sigara içenlerin yüzde 40’ı az ya da çok daha fazla tütün ürünü kullanmaya başladı. Çoğu zaman, elbette bu, bazı psikolojik sorunları ya da stresi aşma girişimidir.” dedi

Kuzin, tütün kontrolü stratejisinin uygulanmasının bir parçası olarak, Sağlık Bakanlığı’nın “tütün ürünlerinin kullanımını nahoş, rahatsız edici ve piyasaya sunma açısından mümkün olduğunca zor hale getirmek için mümkün olan her şeyi yaptığını” kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın sigaraların satıldığı yerlerde teşhir yasağını desteklediğini de kaydeden Kuzin, 11 Temmuz 2023’te e-sigara ve tütün ısıtmaya yarayan cihazların reklamını yasaklayan yasa hükmünün yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, tüm tütün mamulleri için tatlandırıcı katkı maddelerinin kullanımına ilişkin yasağın uzatılması için milletvekillerinin girişimini desteklemektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com