Savaş tekneleri ve sualtı silahları. İsveç Ukrayna’ya en büyük yardım paketini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 Fotoğraf: saab.com

İsveç, Ukrayna’ya yönelik yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Paket, özelikle savaş teknelerini de içerecek.

Folkbladet’te bildirildiğine göre bu, İsveç Savunma Bakanı Paul JonsonUkrayna’yı destekleyerek aynı zamanda kendi güvenliğimize de yatırım yapmış oluyoruz. Eğer Rusya bu korkunç savaşı kazansaydı, bugün yaşadığımızdan çok daha büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalırdık.” dedi.

15’inci yardım paketinin, savaşın başlamasının yıldönümü öncesinde Ukrayna’ya İsveç desteğinin devam edeceğine dair bu önemli bir sinyal, Rusya’ya da İsveç’in savaştan zarar gören ülkeyi yarı yolda bırakmayacağına dair bir sinyal olarak görüldüğünü söyledi.

Yeni askeri yardım paketi, 10 savaş botu ve 20 grup botunun yanısıra 1.1 milyar SEK değerinde mayın, torpido gibi su altı silahlarından oluşuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Pakette ayrıca İsveç’in daha önce gönderdiği Archer sistemiyle uyumlu topçu mühimmatı da yer alıyor. Ayrıca ‘Robot 70’ halihazırda Ukrayna’da hizmet veren bir hava savunma sistemidir.

Aynı zamanda paket, tanksavar füzeleri, Carl Gustaf el bombası fırlatıcıları ve el bombaları, tıbbi ekipman ve tıbbi araçlar gibi asker ekipmanlarını da içeriyor.

Ayrıca İsveç, yakın zamanda İngiltere ile birlikte Ukrayna’nın insansız hava aracı koalisyonuna katıldı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com