Sağlık Bakanlığı: Panik virüsü koronavirüsten çok daha ciddi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Viktor Lyaşko, koronavirüs hakkındaki bilgileri öğrenmek için sadece güvenilir kaynakları kullanmak gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Lyaşko, “Her mesaj veya bildirim çok sorumlu ve kritik. Panik virüsü koronavirüsten çok daha ciddi” dedi.

18 Mart’ta Ukrayna’da koronavirüs ile mücadele yasasının yürürlüğe girdiğine dikkat edilmelidir. Özellikle, tasarı koronavirüs ile kasıtlı enfeksiyon yapanlar konusunda cezalar getiriyor.

МОЗ закликає перевіряти інформацію і користуватися лише надійними джерелами

⚠️ МОЗ закликає перевіряти інформацію і користуватися лише надійними джерелами“До кожного повідомлення чи перепосту ставтеся дуже відповідально і критично. Вірус паніки значно серйозніший, ніж коронавірус”, – йдеться у відеозверненні заступника Міністра охорони здоров’я, Головного санітарного лікаря України Виктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я України paylaştı: 18 Mart 2020 Çarşamba

Yasa COVID-19 hastalığı bulaşmış bir kişinin gözlem yerinden (karantina) izinsiz olarak ayrılması; bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için sıhhi kuralların ve normların ihlalinde cezai sorumluluğun artırılması öngörmektedir.

Ukrayna’daki kolluk kuvvetlerinin ülkede koronavirüs hakkında sahte dağıtım yapan 6 kişiyi ortaya çıkartmıştı.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com