Rusya’nın Ukrayna’da 3 savunma hattı var, Ukrayna ordusunu ikincisini çoktan geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: mil.gov.ua

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Rus işgalcilerin Ukrayna’da cephede üç savunma hattı bulunduğunu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ikinci hattı geçmiş ve üçüncü hattın önünde yer aldıklarını belirtti.

Umerov, 1991 sınırlarına ulaşmanın Ukrayna için stratejik bir zafer olmaya devam ettiğini kaydetti. Savaşın yıllarca sürmesi halinde uygar dünyanın bundan utanması gerektiğini de sözlerine ekleyerek ”Bu devam ederse demokrasiyi yok edecek. Ruslar, Ukrayna ve Ukraynalıların var olmaması gerektiğine inanıyorlar.” dedi.

Ukrayna’nın bölgeleri kurtarma planı var

Ukrayna Savunma Bakanı, Ukrayna ordusunun Rusların işgal ettiği bölgelerin yarısını zaten geri aldığını ve 2024 yılı için de bir planın olduğunu söyleyerek ”Topraklarımızın yüzde 50’sini işgalden kurtardık, Rusya’yı kendi topraklarımızda mağlup ediyoruz, bölgeyi geri aldık, özgürleştirdik. Artık 2024 için bir planımız var.” diye ekledi.

Bakan aynı zamanda Ukrayna’nın NATO’ya katılma planlarına da dikkat çekti. Ona göre gelecek yıla ilişkin tüm hesaplamalar, satın alma ve operasyonların planlanması İttifak standartlarına göre yapılıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Savunma Bakanlığı’ndaki yolsuzluk ve satın alma skandallarına ilişkin yorum yaparak, ihalelerin, yarışmaların ve denetimlerin şu anda sürdüğünü vurguladı. Bakan ayrıca bakanlığın çapraz kontrol için dış denetçileri davet etmeye hazır olduğunu da söyledi..

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com