Blinken: Kongre Ukrayna’ya yardımı onaylamazsa Pandora’nın kutusu açılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, İngiltere ve Fransa'nın dışişleri başkanları: Rusya "kirli bomba" hakkında açıkça yalan söylüyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın yenilmesi için Ukrayna’ya verilen desteğin sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Washington merkezli kâr amacı gütmeyen kuruluş US Global Leadership Coalition tarafından düzenlenen bir etkinlikte Blinken “Ukrayna’nın başarılı olmaya devam etmesini sağlamalıyız. Rusya’nın başarısız olmaya devam etmesini sağlamalıyız… Bunu yapmazsak, Putin’in cezasız bir şekilde hareket etmesine izin verilecek ve bu da dünyada Pandora’nın saldırganlık kutusunun dünya çapında açılmasına neden olacak..”

Blinken, Ukrayna’ya verilen desteğin sona ermesinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in saldırgan planlarını cezasız bir şekilde sürdürmesine olanak sağlayacağını söyledi.

İlave finansmanın İsrail ve Gazzeli siviller için de önemli olduğunu ekledi.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki anlaşmazlık

ABD’nin güney sınırının korunması meselesi, ABD Kongresinde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki anlaşmazlığın temel kaynağı haline geldi ve bu durum, Beyaz Saray’ın Ukrayna’ya yardım için yapacağı ek mali talebin onaylanmasını yavaşlatıyor.

Cumhuriyetçiler, ABD’nin insani yükümlülüklerini ihlal etme pahasına bile olsa, göçü durdurmak için giriş koşullarının daha katı hale getirilmesi çağrısında bulunurken, Demokratlar göçmenlik sisteminin kapsamlı bir şekilde elden geçirilmesi çağrısında bulunuyor.

Her iki partinin temsilcileri bir uzlaşmaya varmak için pazarlık yaptı, ancak Demokratların baş müzakerecisi Senatör Chris Murphy gazetecilere verdiği demeçte, Cumhuriyetçilerin taleplerinden geri adım atmayı reddetmeleri nedeniyle görüşmelerin sekteye uğradığını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ABD Senatosu’ndaki Demokratların, Ukrayna ve İsrail’e yardım sağlamanın yanı sıra güney sınırını korumaya yönelik tedbirler sağlamak üzere yaklaşık 111 milyar dolar değerinde bir ulusal güvenlik finansman paketi sunduğu bildirildi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com