Zelenskiy: Ukrayna savaşa rağmen Bağımsızlık Günü’nü kutlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ve Ukrayna halkının savaşa rağmen 24 Ağustos’ta Bağımsızlık Günü’nü kutlayacağını söyledi.

Kiev ziyareti sırasında Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile yaptığı toplantıda konuşan Zelensliy “Ülkede savaş olmasına rağmen devletimiz için önemli olan tüm tarihleri mutlaka kutlayacağız. Evet güvenlik nedeniyle her zaman coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz. Ama bu tarihler takvimimizde, hafızamızda ve çocuklarımız için kesinlikle olacak. Bunu yapmalıyız, çünkü varlığı kimin kimden başlattığı ile alakalı Rus anlatısını bitirmemiz gerekiyor. Devlet Günü, Kiev Rus Vaftiz Günü. Bunlar bizim büyük tarihimizin parçalarıdır.” dedi.

Gorbaçov’dan Putin’in Ukrayna’ya karşı savaşına tepki: “Hayatımın işini mahvetti”

Kutlamanın formatını açıklamayan Zelenskiy, bundan sonra yapılacaklar konusunda ise “Kesinlikle saldırgan komşularımızı ne olacağı konusunda uyarmak istemiyoruz. Sadece olacak.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com