Piontkovsky, Rusya Federasyonu’nun neden acilen müzakerelere ihtiyacı olduğunu söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Rus siyaset bilimci Andrey Piontkovsky Rusya’nın gerçekten müzakerelere ihtiyacı olduğunu ve bunu, Ukrayna’nın 2-3 ay içinde cephedeki durumu değiştirecek belirleyici silahları almadan önce başarmak istediğini belirtti.

Espreso TV kanalında bundan bahseden Piontkovsky şu anda Amerikan sol liberal medyası da dahil olmak üzere New York Times, Washington Post gibi gazetelerin de Ukrayna’ya karşı korkunç bir kampanya başlattığını belirterek “Hepsinden aynı Rusya yanlısı uluma duyuluyor, Ukrayna’nın saldırıda başarısız olduğunu söylüyorlar. Peki hava desteği olmadan ne tür bir saldırı olabilir? Ukrayna’ya karşı aynı anda büyük bir kampanya hedefleniyor: Hem Rus propagandası hem de Amerika’daki sol liberal propaganda. Çünkü Moskova’nın, üzerinde daha önce anlaşmaya varılan belirleyici silah paketini (F16 uçakları) alana kadar Ukrayna’yı müzakerelere sürüklemesi gerekiyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Piontkovsky, F-16 uçaklarının Ukrayna’ya transferinin, savaş alanındaki durumu Ukrayna ordusunun lehine kökten değiştirebileceğinden emin. Bu, savaşın gidişatını bozabilecek bir araç.

Batı havacılığına olan ihtiyacın uzun süredir tartışıldığını vurgulayan ve normalde Ukrayna ordusunun bunları altı ay önce almış olmasının iyi olacağını vurgulayarak “Ancak durum böyle. En fazla 2-3 ay içinde orada olacaklar. Moskova, Zalujniy’nin ünlü makalesinde bahsettiği bu çıkmazı kıracak bu adımdan deli gibi korkuyor ve bu sebeple çılgınca süreci sürüklemeye çalışıyor.” diye özetledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com