Ruslar Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında seferberliği yoğunlaştırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu, Ukrayna'daki savaş için Orta Asya'dan göçmen topluyor

Ulusal Direniş Merkezi’nin 6 Ocak tarihli raporuna göre Ruslar, Ukrayna’nın güney bölgelerinde geçici olarak işgal edilen bölgelerde seferberliği yoğunlaştırıyor, yerel sakinlerden erkekler zorla cepheye götürülüyor.

Merkez tarafından yapılan açıklamada Güney Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarında, Ruslar mümkün olduğu kadar çok erkeği harekete geçirmeye çalışıyor. Rusların giderek artan daha baskıcı önlemleri, ordu saflarına zorla seferber edilen erkekleri bulmayı amaçlıyor. Rusya Federasyonu Kuvvetleri seferberlik listelerine doktorları, öğretmenleri ve toplumsal işletmelerin çalışanlarını da dahil ediyor. Ayrıca, 17 yaşından büyük gençler de bu listelere dahil ediliyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusların işgal altındaki Herson Oblastı ve Zaporoje kentlerine yeni “askeri komiserler” konuşlandırdığı belirtiliyor.

Merkezi İstihbarat Teşkilatı, “Düşman, hangi tarafta savaşırsa savaşsın, Ukraynalıların ölümünden çıkar sağlıyor. Bu nedenle işgalciler, ordularındaki Ukraynalıları topçu saldırıları için kullanıyor.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com